За най-рентабилно и икономично се приема отопляването с радиатори за парно. Сложно е всъщност изграждането на една такава инсталация независимо от това дали източника на захранване е локален или централен. Когато се търси оптимална ефективност, сигурност и рентабилност то е очевидно, че се налага да се вземат под внимание всички онези аспекти, които са определящи за постигането на положителен резултат. Днес ще обърнем внимание на избирането на правилните радиатори. Те имат много съществено значение за това да осигурите една приятна и красива визия на интериора, създадете перфектните отоплителни условия и да сведете до минимум разходите за отопление.

Защо да бъдете взискателни към избирането на радиатори?

Те са основен елемент от системата за парно отопление. Задачата им е в това да можете да си осигурите идеалната формула за комфорт и уют през зимата. Предвид това, че са източника на разпространение на топлинната енергия то става въпрос за изисквания към радиаторите, които си струва да бъдат анализирани.

Съществените са:

 • Размери, които да могат да се интегрират ефективно и сигурно в помещението, в което ще се използват;
 • Дизайн, отговарящ на концепцията;
 • Цвят, който е аналогичен на заобикалящата ви среда;
 • Материали, които са износоустойчиви и гарантират много бързо топлоотдават за да се постигне желаната температура;
 • Гаранция за качество и дълъг период на експлоатация;
 • Приоритетна, поносима цена и други.

Когато имате точна яснота по тези точки то това би било наистина правилно взето от ваша страна решение. Разбира се е добре да се възползвате от онези принципи и решения, които са напълно покриващи вашите изисквания за една модерна, красива и функционално подредена зона, която напълно отговаря на нуждите на домакинството за оптимален уют и комфорт.

Видове

В сравнение с моделите радиатори за парно, които са се използвали преди няколко десетилетия то днешните са доста подобрени и усъвършенствани не само визуално, он и от гледна точка на технически параметри. Определящото в случая е това, че наистина можете да разчитате на широк спектър от удобства и решения, които радиаторите биха ви гарантирали като удобства и рентабилност. Едни от най-популярните съвременни решения, от които бихте могли да се възползвате са:

 • Алуминиеви;
 • От стомана;
 • Биметални;
 • Чугунени и други.

Сортираме видовото разнообразие според нивото на търсене от страна на потребителите. Първите са най-предпочитани, тъй като разполагат с наистина добри качества. Що се отнася до това да можете да разчитате на дълъг експлоатационен период то именно алуминиевите се характеризират с оптимално дълголетие. Радиаторите от тази категория са наистина едни от най-добрите що се отнася до:

 • Надеждност;
 • Здравина;
 • Елегантен дизайн;
 • Качество;
 • Отлични свойства за топлоотдаване;
 • Приемлива оферта.

Те са ново поколение тела, които се отличават със спецификата на производство. Състоят се от глидери, които позволяват изработката на телата в различни размери според необходимостта на помещението.

Стоманените са също добра алтернатива. Те са дори по-бюджетни от алуминиевите, което ги прави наистина основателно предпочитани за оборудване на системи за парно на производствени, административни и други сгради. Идеални са от гледна точка на това, че гарантират ефективно достигане на желаната температура. Надеждни и осигуряващи отлични отоплителни мощности независимо от вида на източника на топлина.

Биметалните са едни от най-новите разработки, които се предлагат на пазара. Те съчетават най-доброто от алуминиевите и стоманените тела. Това, което е важно да споделим за тях е, че разполагат все още не са толкова наложени предвид по-високата им цена.

По отношение на чугунените ще кажем, че това са едни от най-старите модели радиатори, които са били използвани. Да, старо поколение са, не са особено рентабилни и надеждни, но пък заради цената все им клиенти, които ги предпочитат.

Ръководство за подбор

радиатори

Накратко ще споделим на какво да обърнете внимание в случай, че се нуждаете от нови радиатори за парно. Съобразно типа на помещението, което предстои да оборудвате можете да избирате измежду стандартни панели, конзоли, лири или други форми. Освен това характерно за подобряването на отопляването и условия за използване на конкретните пространства си струва да се вземат под внимание:

 • Точните размери;
 • Място на монтаж, който би бил подходящ;
 • Дизайн;
 • Материали за изработка;
 • Цена.

Консултацията със специалист е наистина решаваща. Това би ви гарантирало наистина добри условия за използване на имота. Перспективите не са малко и онова, което е решаващо по отношение на функционалност и комфорт са онези перспективи, които биха били решаващи за реализирането на проектите ви за икономия, качество и уют. Освен типа на използваните тела помислете и за това кой ще инсталира радиаторите. От качеството на монтаж зависи да извлечете максимума от това да инвестирате в наистина добри и с перспективна експлоатация решения.

В колекцията на онлайн магазин Ташев Галвинг ви очакват актуални предложения за съвременни радиатори за парно. Тук ще получите и консултация относно технически параметри и условия за поръчка на телата, от които имота ви има нужда за да посрещнете следващия зимен сезон подобаващо подготвени.