Да промените обстановката и интериора в банята не винаги е толкова лесно, защото подобен ремонт често излиза скъпо. Точно поради тази причина много семейства избират да внесат обновление, чрез различни детайли и аксесоари, които със своята декоративна стойност ще подобрят обстановката. Съвременните завеси за баня имат за цел да предпазят помещението от пръските вода, но също така и да го украсят по определен начин. Обърнете внимание на актуалните оферти в каталога на https://movi.bg/aksesoari-banya/zavesi-banya и изберете дизайн, който ви допада и ще подхожда на обстановката във вашата баня.

Какви са плюсовете на модерните завеси за баня?

Самото име на аксесоара ви подсказва, че това е елемент, който служи като разделител на зоната, в която се къпете от останалата част на помещението. Пръските вода ще бъдат ограничени около душа и така пред мивката и около тоалетната чиния ще е сухо и комфортно. В продуктовия каталог на магазин MOVI.BG ще намерите разнообразни модели като форма, размери и материал на изработка. Този вид декоративни аксесоари за баня имат множество предимства, които ще ви накарат да ги изберете:

  • те са красиви и стилни – допринасят за уюта, с тяхна помощ лесно променяте и визията на банята. Завесата, на която ще се спрете, може да бъде семпла и едноцветна, но също така шарена или във всякакъв друг десен какъвто се сетите. Съобразете цветовете, които ще присъстват с плочките в банята и с другите артикули, които вече сте поставили там;
  • осигуряват ви спокойствие, когато вземате душ – материите, от които се правят завесите са достатъчно плътни и ще ви осигурят необходимото уединение. Дори някои от семейството погрешка да влезе, това няма да ви притесни по никакъв начин;
  • чрез новата завеса за баня икономисвате средства – досещате се, колко би ви струвал ремонт на помещението, ако искате някаква промяна. Чрез покупката на този декоративен аксесоар срещу скромна сума ще създадете различно усещане;
  • носи чувство за простор – това е забележимо най-вече в малките помещения, в които цветовете могат да допринесат за илюзията, че мястото е по-голямо. Когато не ползвате душа, завесата може да стои дръпната.

Подобен елемент не винаги е привличал вниманието на потребителите, но ако се замислите колко ценен е за вашето удобство и красив интериор със сигурност ще го предпочетете.

Завеса от какъв материал да предпочетем ?

Материите, от които се изработват душ пердетата са много разнообразни и качествени. Добре е да бъдете информирани предварително за различните възможности и техните положителни характеристики, за да направите по-добър избор. Днес ще ви дадем малко повече детайли за най-предпочитаните материали за изработка:

  • винилът е най-разпространен – това не е случайно, тъй като той е на достъпна цена и няма да ви създаде проблеми със своята поддръжка. Лесно ще намерите подходящ аксесоар от винил, тъй като моделите са много разнообразни. Красивите цветове и десени го правят перфектна възможност за всяка баня, независимо от  присъстващите нюанси;
  • полиестер – изделията направени от полиестер са дълготрайни, качествени и водоустойчиви. Лесно ще ги почиствате и перете при желание. Визуално този вид завеси изглеждат като плат и са по-тежки от винила. Трябва да сте, че релсата върху която ще ги поставите е стабилно монтирана;
  • найлон – възможно е подобни артикули да ви изглежда по обикновени и евтини, но те също така предпазват и могат да бъдат намерени в различни оригинални цветове;
  • от бързосъхнещ плат – много добър избор, който ще ви създаде търсеното удобство и ще направи зоната да изглежда малко по-луксозно. Материята не задържа водата, може да се пере при температура от 30 градуса и се предлага в различни цветови комбинации.

Според специалистите на MOVI.BG е добре да се съобразите с размера на банята, с вашите лични критерии за естетика и разбира се със сумата, която сте склонни да отделите за покупката.

Съществуват ли правила за по-лесен избор на аксесоар?

Ако е настъпил моментът да внесете някакво обновление в обстановката се насочете към завеса за душ, която е добре изработена от подходящ материал и е на достъпна цена. Преди покупката е хубаво да измерите зоната около душа, за да синхронизирате пространството с размера на аксесоара, който ще поръчате. Винаги проверявайте описанието на производителя за точния размер.

Съчетайте завесата с останалите аксесоари в банята по цвят и стил, така че да оформите пространството красиво и елегантно. Декорациите могат да бъдат абстрактни или някакъв конкретен пейзаж, който ви допада. Съветвам ви да обърнете внимание дали комплектът предлага и специални халки за окачване. Това е важно от функционална гледна точка и не бива да се пренебрегва.

Как да поддържаме завесата за баня винаги в перфектен вид?

След всяко къпане е важно да я оставяте да се изсуши добре и да я изплаквате от пяната, която е попаднала по нея. Периодично я изпирайте според указанията на производителя и я оставяйте да изсъхне добре на простора. Този артикул не е чак толкова траен и поради тази причина можете през кратък период да го подменяте с нов. Цената, на която го откривате онлайн ще ви удовлетвори и ще ви предразположи да пазарувате достатъчно често.