Една от най-големите инвестиции, която правите при ремонт на апартамента е свързана с банята. Тя трябва да бъде технически и визуално перфектна, защото ще остане в този вид много дълго време и е важно собствениците да се чувстват комфортно и да я използват безпроблемно и с удоволствие.

Понеже „мокрото помещение“ винаги е  свързано с употреба на вода, защото тук се къпете, перете и миете всичко е облепено с качествени плочки. Благодарение на тях цялата зона се предпазва от влагата. Въпреки всичко, ако случайно се появи авария, трябва да изберете добра ВиК фирма за откриване на течове. Това е много ценна услуга, която ще ви позволи по-бързо да решите проблема и да продължите да използвате банята си.

Как да разберем, че има теч в жилището?

Тъй като в тази зона от дома постоянно е мокро, има вероятност да не разберете, че има теч доста дълго време. Това е така, защото в бързината не винаги подсушавате плочките, а това е най-бързият индикатор да се установи, че нещо не е наред. Това основно е причината много хора да не забележат проблема бързо. Ако не откриете от къде е излишната вода навреме, има опасност аварията да се задълбочи, след което ще ви бъде много по-трудно да възстановите щетите. От ХидроСтарт ще ви предложат няколко практични съвета, как да откриете теч в банята:

  • проверете дали усещате влага в апартамента – ако нямате навик да сушите вътре мокри дрехи и въпреки това усещате влажен въздух, е добре веднага да се обърнете към специализирана ВиК фирма за откриване на аварии. Не отлагайте посещението на водопроводчика, защото влажният въздух може да предизвика редица здравословни проблеми;
  • забелязвате ли мокри петна по тавана или стените – това е много ясен индикатор, че се е появил водопроводен проблем. Действайте светкавично и не отлагайте наемането на професионална фирма за откриване на течове;
  • има ли зони с образуван мухъл –  трябва веднага да бъде открит проблемът, защото мухълът е изключително вреден. Съветваме ви да го отстраните много бързо, след което специалистите ще ремонтират.

Не пренебрегвайте водопроводните аварии, защото ако не бъдат премахнати навреме, водата е способна да повреди повърхностите, след което ще трябва да правите много по-голяма инвестиция. Няма смисъл да си създавате излишни главоболия и да плащате по-голяма сума от необходимата.

Какво да направим, ако се е появил теч в апартамента?

Не е нужно да изпадате в паника, ако смятате че някъде в жилището ви има скрит теч. Добрите професионални ВиК фирми са специализирани в откриването на такива проблеми и ще направят всичко възможно да премахнат причинителя бързо.

Хората, които в подобни ситуации са се опитвали сами да отстранят аварията са изпадали в ситуация да я направят още по-голяма. Това се случва заради непознаване на спецификата на този тип дейност. Точно затова от ХидроСтарт препоръчват да потърсите компания с добра репутация, която ще изпрати на мястото служители и всичко ще се разреши бързо и удобно.

Защо да изберем професионална ВИК фирма при авария?

Добрите компании са се специализирали в откриване на течове, които могат да бъдат в банята, кухнята или друга част на апартамента. Сами едва ли може да се справите с подобна авария, затова е най-добре да се доверите на обучени хора, които разполагат с необходимата техника. Водопроводчиците работят със специална термокамера, ендоскоп и влагомер. Това че течът ще бъде открит не е цялата работа, която трябва да се свърши. След като аварията е локализирана ще получите оферта, която ви предоставя възможност да се доверите на избраната ВиК фирма за ремонт.

Дори да се налага някаква подмяна на плочки тя ще бъде извършена по най-добрия и качествен начин. Всичко това се поема само от едни специалисти и не се тревожите да правите каквото и да било. Повечето клиенти избират най-бързия и лесен начин да се справя с проблема в жилището си. Така не губят излишно време и нерви.

Какво ще предложат водопроводчиците?

Хората много често изпадат в паника пред подобен водопроводен проблем. Това са аварии, които сами няма как да отстраните и дори да обичате да правите някакви ремонтни дейности в жилището си едва ли бихте се справили с подобен теч. Ако наемете специализирана фирма веднага ще се почувствате много по-комфортно и спокойно, защото те ще ви посетят във вашия дом след уговорен час.

Тъй като разполагат с подходящата техника за откриване на такива проблеми много бързо ще намерят, какво не е наред и откъде е водата, която ви притеснява. Цените на добрите компании са разумни и лесно ще намерите точния партньор онлайн. Може да се поинтересувате за конкретната фирма и нейната репутация сред свои познати и близки или да прочетете мнения на потребители вече възползвали се от услугите им.

Професионалните водопроводчици гарантират пълно спокойствие в ситуацията и решение, което ще ви позволи да използвате отново спокойно банята или кухнята без да се притеснявате. Водопроводните ремонти изглеждат трудни и сложни, но за хора които са добре обучени и се занимават конкретно с това не представляват никакъв проблем.