Има различни съоръжения и инструменти, с които банята би могла да бъде организирана ефективно и удобно. Но обикновено клиентите предпочитат да се възползват от онези варианти, които са максимално изгодни и достъпни. Напълно логични са интересите към душ кабините, които през последните десетилетия се доказаха като перспективни, функционални и комфортни решения за организиране на зоната за къпане. Изграждането на стилна и качествена душ кабина, редовната поддръжка и дълголетно безпроблемно функциониране са в основата на това повече от 50 % от новодомците да се спират именно на тази възможност. Как да изберете подходящото за банята си съоръжение и защо е решаващ професионалния монтаж? Отговорите предстои да разберете от днешната публикация.

Удобство в банята

поставяне на душ кабина София

Няма как да не оцените качествата на добре организираната и подредена баня независимо от това, тя дели едно помещение със зоната на тоалетната. За да задоволите своите потребности и интериорни нужди е необходимо да се фокусирате върху всички онези приоритети, които са в състояние да повишат нивото на комфорт и уют в хигиенния кът.

Ползите, които носи с присъствието си душ кабината се състоят в това, че:

 • Намалява и ограничава разпространението на влагата в мокрото помещение;
 • Разпределя се функционално и удобно пространството колкото и да е ограничено;
 • Санитарната зона би могла да се използва едновременно от двама души без това да нарушава личното им пространство;
 • Осигурява отлични условия за хигиена;
 • Не заема прекалено много площ;
 • Поддръжката е елементарна и не изисква специални или професионални умения.

Дори най-невзрачната и малка баня ще придобие стилистичен и модернистичен облик, който да се грижа за ежедневния ви комфорт. Предвид и значително по-ниските цени на съоръженията, които се предлагат на пазара е напълно логичен избора на голям процент от клиентите именно към този тип санитарни пособия.

Монтажът – решаващ за правилното функциониране на душ кабината

Ако сте от София и сте преминали през този период на ремонт на банята и поставяне на душ кабината със сигурност ще споделите, че не бива да се правят компромиси с професионалните умения и способности на специалистите, ангажирани с инсталацията. Дори да ви изглежда елементарно поставянето на съоръжението акцентираме върху това, че не е правилно да се мъчите сами да извършвате монтажа или пък да се възползвате от онези водопроводчици в София, които предлагат свръх символични цени за услугата.

Самата специфика на тези съоръжения за къпане е такава, че безспорно се налага да се обърне внимание на някои съществени особености като:

 • Вид на кабината;
 • Размер и форма на коритото;
 • Начин на отичане на водата;
 • Осигуряване на правилен наклон при поставяне;
 • Вид на паравана и вратите на кабината.

Всяка една особеност на съоръжението оказва влияние върху начина на използване. Когато дори един елементарен елемент не е достатъчно премислен и преценен като инсталация то е напълно логично душ зоната да не функционира ефективно. Задържането на вода в коритото, поява на неприятна миризма, увисване на вратите на кабината и невъзможност за затваряне са само малка част от писъка с неволи, с които ще се сблъскате. Именно затова подхода за наемане на монтажник, който да постави правилно съоръжението следва да е взискателен и основан на уменията и опита на специалиста.

Цени на услугата

Една от грешките, които допускат клиентите от София е да наемат хора, които работят на ниски цени, но не предлагат никакво качество и гаранции за услугата. Точно поради това няма да ви спестим предложенията на Хидро Старт, които предлагат на вниманието на клиентите си отлични условия и оферти за извършваните услуги, но наред с това са безкомпромисни по отношение на работата си.

Цените на монтажните и инсталационни дейности са съобразени с естеството на услугата и вида на съоръжението, което ще бъде поставено. Определяме ги като нормални и поносими спрямо гаранциите за качество. За да се насладите на максимално спокойствие в банята задължително изберете екип с опит и умения в поставянето на всякакви модели душ кабини.