Подробната информация, която представят водещи търговци на подово отопление понякога предизвиква след себе си още куп въпроси. Има важни детайли, които е добре да бъдат детайлно осъдени с бъдещите потребители, което от своя страна би довело до оптимална ефективност по отношение на отопляването. Ключов е въпросът, който се отнася до приемливите за подово отопление цени, тъй като това е в основата на първата стъпка към инвестиране в такъв тип инсталация. Следват няколко интересни въпроси, чиито отговори биха били решаващи и за вашия избор.

Кога и как се извършва монтажа?

Тъй като става въпрос за инсталация, която се позиционира под декоративната подова настилка е необходимо да се вземат под внимание възможностите, които самия имот предоставя. Ако наскоро сте правили ремонт е нежелателно да демонтирате вече положената настилка, тъй като всяко подобно действие е свързано с разходи както и редица други обстоятелства, които могат да провокират непредвидени дефекти.

За да може да се използва подово отопление е важно да се подходи отговорно и да се планират подобни намерения преди старта на ремонтната работа. Тъй като инсталацията се извършва на равна замазка с подходящите изолационни материали е абсолютно задължително да бъдат предвидени тези действия преди да се постави паркет, гранитогрес или друг вид декоративен под.

До колко ефективно е подовото отопление?

Очакваните икономии от домакинството са зависими до голяма степен от:

 • Избор на вид подово отопление

И тъй като със сигурност вече сте се запознали с това, че подовото отопление се дели на два основни вида – сухо и водно, то определено възниква и въпроса относно това който от вариантите е по-ефективен;

 • Професионален монтаж

Наложителен и препоръчителен е, тъй като при липса на задължителната технология и използване на топлоизолационни материали ефекта от употребата и инвестицията, която ще направите е незначителна;

 • Източник на топлинна енергия

Вариантите тук не са малко, тъй като ако при сухото се използва електрическа енергия то при водното уредите за доставка на топлина не са малко. Едни от най-използваните са термопомпи, газови котли, печки с водна риза, камини и други.

Набора от приложими за имота ви аспекти, които бихте избрали са от значение за това да се повиши ефективността от отоплителния процес. Тук отново ще намесим професионалните насоки и компетентно мнение, които ще получите съобразно спецификата на имота и особеностите на помещенията, които ще отоплявате. Разбира се, това ще отрази и на крайната цена, която ще заплатите за изграждането на инсталацията.

Кои са основните предимства на подовите инсталации?

Имайки предвид, че всяко домакинство разполага с конкретен бюджет за инвестиране в отоплителна система то цената е от значение дали ще изберете суха или водна инсталация. Експерти съветват да се водите не само от офертите и цените, а от това кой от предлаганите варианти би бил наистина ефективен и адаптивен спрямо особеностите на имота.

Избора зависи не само от цената, а и от това какви са предимствата, които води след себе си подобен род инсталация. А при походовото отопление от вида водно или електрическо със сигурност бихте останали очаровани от множеството предимства, които тези решения са в готовност да ви осигурят. Положителните качества, които се нареждат в списъка с ключови ползи са:

 • Оптимизиране цялостно разходите за отопление през зимните месеци;
 • Издръжливост на инсталацията на високи температури;
 • Напълно безопасно по отношение на топлоотдаване за декоративната настилка, тъй като излъчваната топлина е не повече от 30 °;
 • Гаранция от над 10 години експлоатационен период;
 • Тихо и комфортно достигане на желаната температура;
 • Чистота и дискретност;
 • Възможност за монтаж на тръбите спрямо формата и размера на помещението;
 • Сравнително приемлива цена за първоначална инвестиция с бързи темпове на възвръщаемост.

За несравним и сигурен контрол върху отоплението през зимата е време да изберете подходящата подова система за вашия дом, съветват от Fabus