И вие ли приемате водата, която тече от смесителите ви като даденост, за която плащате сметки всеки месец? Реално водата е ресурс, който има важно значение за нашия живот. Всеки знае, че трябва да я цени, но до колко сме склонни да го правим в ежедневието си – да пестим водата, да следим за течове, да се грижим за ВиК инсталацията и при необходимост да наемем специалисти, които да извършват коректни ремонти. Един от проблемите, който води до сериозни загуби на вода е поява на дефект по щранговете.

Трите тръби, от които са съставени щранговете са подложени на сериозно натоварване. Студената, топлата и циркулиращата вода влияят агресивно на тръбите и е напълно естествено в даден момент да се наложи подмяна или извършване на частичен ремонт. Във всеки имот има два типа щрангове – вертикални и хоризонтални. Когато възникне проблем, с който явно сами не можете да се справите е време да се възползвате от екипите за професионални услуги по смяна на щрангове София. Следва да представим няколко ключови насоки за това как да установите възникването на такава авария както и кои са експертите, които са в състояние да се справят експедитивно с поставената задача.

Как да сте сигурни, че имате повреден щранг в имота си в София

Един от обичайните проблеми, които забелязват стопаните на имоти в София са свързани с това, че драстично се увеличават сметките за вода, които плащат. Това е един от ключовите симптоми, които не бива да подценявате, тъй като именно те ви показват, че е време да поемете нещата в свои ръце и да наемете експерти за анализ, оценка и действия по отношение отстраняването на повреди.

Разбира се, че не всяко повишаване на сметките за вода би било причина да смятате, че имате проблем с щранговете. Понякога повишението на разхода се появява и поради други причини като:

 • Дефектирал водомер;
 • Повишено количество използвана вода;
 • Скрит теч и други.

За да бъде установена авария по щранговете това, от което се нуждаете е експертен оглед, който да установи дали има наличие на повреден щранг.

Други причини, които могат да бъдат симптом за авария по основните тръби са:

 • Поява на мухъл в общите части на входа в лока ви в София;
 • Наводнение както на общи части така и на отделни имоти;
 • Повишена влажност на въздуха;
 • Повишено количество вода, което се налага да заплатят домакинствата от при показания на общия водомер.

Налице ли са точно тези белези то ето, че имате основателна причина да потърсите водопроводчици от София, които могат да се ангажират с оглед и издаване на предписание за провеждане на ремонтни действия.

Извършване на смяна

Темата не бива да бъде подценявана. Обикновено в жилищните многоетажни блокове тези аварии засягат всеки един от имотите. На практика това показва, че нанесените щети са мащабни и ще засегнат голям процент от домакинствата, което на практика показва, че колкото по-експедитивни бъдете то толкова по-бързо ще се отървете от възникналите проблеми.

Когато наемате водопроводчици имайте предвид техните умения и способности. В София има много екипи, които биха поели ангажимент за ремонт, но преди всичко се позаинтересувайте относно техния опит при ремонт и смяна на главните тръби. Процедурата е доста сложна и действително само онези, които разполагат с правилните специалисти са в състояние да проведат професионален ремонт.

Има строги правила за смяна на щрангове и дори един минималистичен момент да бъде пренебрегнат то това ще доведе до некачествен ремонт. Затова в съветваме:

 • Проверете какви водопроводчици от София наемате;
 • Изисквайте детайлна оферта, която описва самата работа както и вложените видове материали като препоръчително е да се работи с марките FV-PLAST, STABI, FASER;
 • Не подценявайте гаранцията на услугата;
 • Потърсете мнения от клиенти, които вече са използвали услугите.

Колкото по-информирани сте относно работата на екипа от София то толкова по-спокойни можете да бъдете, че дефектните елементи от ВиК системата ще бъдат коректно сменени.