Решението за подмяна на чугунените радиатори от остарялата отоплителна инсталация е напълно обяснимо. Въпросът, който си задават много потенциални купувачи е на какъв по-добър, ефективен и изгоден вариант да се спрат. Най-правилния отговор на този въпрос реално могат да предоставят опитните консултанти от сектора, които са наясно с тенденциите на пазара, новостите, подобренията както и офертите, които са подходящи за всеки потребителски джоб. Сред приоритетните и доказани като ефективност модели са стоманените или популярни още като панелни радиатори. Техните отличителни белези има защо да бъдат свързани с функционаността и удобството при използване, което на практика ги превръща в едни от водещите и наистина ефективни тела, използвани за отоплителни цели в битови или друг тип условия.

Панелен радиатор – характеристики

Наричат ги панелни заради формата им. Телата са сред високоадаптивните и лесни за интегриране, тъй като наистина разполагат с много добри показатели относно инсталиране. Те не заемат кой знае какво място, тъй като не са особено широки по отношение на габаритните си размери. А това позволява да бъдат монтирани под прозорци като по този начин не се отнеме много голяма площ от пространството.

Наред с перфектното внедряване в помещението, което желаете да отоплявате панелните радиатори се отличават и с други свои положителни характеристики като:

 • Позволяват ляво и дясно свързване към изводите на отоплителната система;
 • Разполагат с лесен контрол на температурата;
 • Имат вграден обезвъздушител, което спомага за улесняване и нормализиране на налягането в системата;
 • Елегантни и красиви допълнения за всеки имот през отоплителния сезон;
 • Предлагат се на достъпни цени, потвърждават от Prodajba.com което е добре дошло за средностатистическия потребител;
 • Определят се като дългосрочна инвестиция с оптимални експлоатационни показатели.

В общи линии панелните радиатори са се превърнали в емблематични елементи за едно нова и модерна отоплителна система. Те имат много качества, поради които са и препоръчвани от консултанти и специалисти от сектора. Предвид тяхното дълголетие се оказва, че отопляването с панелни радиатори е добре познато на българските домакинства, а това е показателно защо интереса към продуктите продължава да расте. Разбира се, производителите представят ежегодно подобрени версии, които са много по-здрави, устойчиви и издръжливи на натоварване. А това е още един принцип за привличане на клиенти, на които им предстои да инвестират в подходящи тела за отопляване на имотите си.

Предимства на панелните радиатори

Отоплителната система в жилищна сграда представлява съвкупност от елементи, които допринасят за повишаване на температурите през студените зимни месеци. Когато се търси надежден източник за разпространение на топлинната енергия винаги се предпочитат онези детайли, които се отличават с повече предимства. Панелните радиатори са сред препоръчваните, защото не отстъпват като ефективност и на най-скъпите, технологично усъвършенствани отоплителни решения. Независимо дали са еднотръбни или двутръбни то имайте предвид, че тяхната производителност е на много високо ниво. Сред водещите приоритети, по които бива отличавани на челни позиции като високоефективни тела за топлоразпространение са:

 • Способност да работят с инсталации с принудително или самоволно циркулиране на флуида;
 • Възможност за избор на размери и мощност с цел бързо достигане на желаната температура в помещенията;
 • Издръжливост на материала по отношение на налягане, температурни разлики и механични повреди;
 • Устойчивост на корозия, причинена от химични реакции, протичащи в системата;
 • Качествени продукти с дълъг експлоатационен период;
 • Лесно интегриращи се и адаптиращи се в малки или големи пространства;
 • Удобни за монтаж както при нови така и съществуващи инсталации;
 • Успешно се сработват с всякакъв вид източник на топлинна енергия.

Новите панелни тела са перфектното решение за всеки съвременен дом. Доставянето на необходимата топлина не бива да се превръща в сериозна инвестиция с дългогодишен период на възвръщаемост, защото с избирането на стоманени радиатори си осигурявате безопасна употреба, висока ефективност и максимална удовлетвореност по всички критични показатели.