Продължаваме с темата за климатиците, които са характерни за търговски площи и могат да осигурят комфортна и благоприятна среда за вашите клиенти и гости. След като уточнихме какви са предимствата на каналните климатици и специфичните им особености то сега предстои да ви запознаем с причините, които стимулират предприемачи да инвестират в колонен климатик. Това са още един вид мощни климатици, чието приложение е типично за различни по вид и квадратура обекти, свързани с търговия, предлагане на храна, почивка и т.нат. Акцентите на темата, която ще разгледаме са свързани с преимуществата на каналните климатици както и техните специфични качества, които са решаващи за гарантирането на благоприятна и уютна среда.

Същност на колонните климатици

Тъй като всеки предприемач или бизнесмен държи да осигури повече уют на своите клиенти то независимо от опита, който имате по отношение на интериорните особености е напълно естествено да се погрижите за климата в зоната за обслужване на клиенти. Със сигурност не е без значение каква ще бъде температурата във вашия обект, тъй като това ще зависи посещаемостта и интереса на клиентите към продуктите или услугите, които предоставяте. Така, че избора на правилния климатик до голяма степен се оказва определящ за това да осигурите благоприятен микроклимат в търговската зона.

Ролята на колонните климатици тук е решаваща, тъй като техните основни качества са не само в това да предадат модернистична и иновативна визия на ресторанта или магазина ви, но и да осигурят приятна топлина или охлаждане, които да гарантират спокойния престой на клиентите ви. Колонните климатици също като каналните са по-популярни като бизнес уреди за отопление и охлаждане. Причините за това се дължат на факта, че са предназначени за отопляване на пространства, които са с площ, надвишаваща 25 м2. А това от своя страна ще ви спести средства не само за покупката на няколко уреда, които да осигурят оптимална топлина и комфортна температура, а и спрямо разхода на електричество, тъй като ще се захранва само един уред.

Наричат ги колонни, тъй като наподобяват колона. Това са вид подови климатици, които заемат определено пространство, а това означава, че е нужно да се съобразите с това. Сред най-главните удобства ат ползването на климатиците тип колонни са:

  • Мащабите на помещението, което могат да отопляват;
  • Те са мощни и гарантират ефективно равномерно разпределение на зададената температура и нейното поддържане;
  • Елегантни са и се вписват доста добре в модерния интериор;
  • Енергийно ефективни са и спестяват средства от разходите за отопление или охлаждане;
  • Разполагат с филтри, които пречистват въздуха и го правят много по-свеж и здравословен;
  • Приложими са в помещения с различно търговско предназначение – ресторанти, кафенета, хотели, офиси и т.нат.;
  • Лесни са за управление и контрол.

Ефективността от използването на такъв климатик ще бъде с положителни стойности само в случаите, при които сте напълно наясно с неговите недостатъци. А едни от най-сериозните проблеми, с които се сблъскват предприемачите е определянето на точното място за инсталиране на уреда. Независимо от това колко качествени и здрави, енергийно ефективни и икономични са колонните климатици то ако не ги монтирате правилно има риск не да привличате, а да отблъснете своите гости и клиенти. Причините за това се крият в силната завихряща мощ на въздуха, с която разполагат тези климатици. Винаги при инсталиране монтажници съветват на пътя на струята да не се поставят маси, бюра, обслужващи гишета и т.нат, където обичайно работят или се настаняват хора. Това би било равносилно на създаване на здравословни проблеми, така че бъдете особено внимателни с избора на място за монтаж и инсталация.

Само при професионално избран и монтиран колонен климатик ще имате възможността да постигнете целите си, които са пряко свързани с удобството и комфорта в обекта, които да изпитат вашите служители, клиенти и гости.