Известни са като изсушители на въздух, влагоабсорбатори или най-популярен е термина влагоуловители за уредите, които всъщност нормализират влагата в помещенията, които обитаваме. В един дом се оказва, че това е най-големия враг на чистия и свеж въздух, тъй като с оглед на използваните уреди за готвене, отопление, приготвяне на кафе, чай и други генерирането на влага е непрекъснато. Повишената влажност във въздуха обаче се оказва огромен недостатък, тъй като влагата се превръща в сериозна причина за поява на конденз, мухъл, алергии. Как да се справите и вие с течащите или още известни като плачещи прозорци предстои да ви разкажем днес. Предложението идва от магазин за влагоуловители BalakanEnergy.BG, където ще откриете оптимално ефективни решения за свеж, благоприятен и здравословен въздух в дома или търговските площи.

За какви пространства е препоръчително ползването на влагоуловители

BalakanEnergy.BG е онлайн магазин, в който ще забележите, че има доста богата гама от уреди, които ще се превърнат в незаменим помощник във вашия имот. По своята същност влагоуловителите се използват като средства, които нормализират влагата в пространството, в което са позиционирани. Предимствата на тези уреди е в това, че те наистина са излючително високоефективни и потребни, тъй като подпомагат извеждането на влагата от пространството и събирането ѝ в контейнер, който много лесно се изхвърля в канализацията.

Всеки е чувал, че ползването на влагоуловител у дома е сред причините да се отървете от прекомерния конденз, мухъл и плесен, особено в помещения като всекидневни, кухни, мокри помещения. Но пазара е доста многообразен и освен за бита предлага на клиентите изсушители за въздух, които са приложими при:

 • Складови помещения;
 • Ресторанти;
 • Фитнес зали;
 • Халета за съхранение на зърнено-житни култури и фуражи;
 • Строителни обекти, при които отнемането на влагата подпомага по-бързото завършване на обекта;
 • Оптимизиране на процесите на сушене при ниски температури в производствени цехове за хранителни продукти и много други.

Сами можете да се уверите в това, че с помощта на влагоуловителите от онлайн магазин BalakanEnergy.BG можете да намерите решението не само за битовите неволи с остатъчната влага, но също така и с ефективността при бизнес дейностите, които изискват по-сух въздух за нормално протичане на процесите.

Видове влагоуловители и избор

Най-общо казано вллагоуловителите се делят на битови и професионални. В магазин BalakanEnergy.BG лесно можете да се ориентирате както по описанието на продуктите така и по тяхната цена. Домашните влагоуловители са с компактни размери. Те са мобилни и лесно преносими, което позволява един уред да бъде използван във всяко едно от домашните помещения.

Професионалните изсушители на въздух са една идея по-мащабни като параметри. Те също са мобилни, но някои от тях е необходимо да бъдат транспортирани със специална количка или пък поне от двама души, тъй като са доста тежки. Ролята на тези професионални уреди се състои в:

 • Освежаване на въздуха;
 • Премахването на излишната влага от обекта;
 • Пречистване и изсушаване на помещения, които са били обект на наводнение;
 • Оптимизиране на влагата в помещения, в които предстои да бъдат проведени някакви строително –ремонтни дейности и т.нат.

Как да изберем влагоуловител

Избора на такъв уред е необходимо да бъде съобразен с няколко технически показателя:

 • Предназначение

За битово ползване или за професионални нужди е нужен уреда;

 • Работни режими

Вариантите, които се предлагат в онлайн магазин BalakanEnergy.BG са за уреди с различни абсорбиращи мощности и режими на работа;

 • Цена

Каква цена сте склонни да инвестирате в такъв уред;

 • Производителност

Колко е количеството вода, което може да събере уреда при работа за определен период от време;

 • Ниво на шум

Това е особено важен показател, когато купувате влагоуловетл за дома;

 • Функции

Освен подсушаване на въздуха дали уреда има възможността да освежава и да пречиства от вредни бактерии, вируси, прах и т.нат.

Богат асортимент от на-качествени и доказани решения ви очакват в онлайн магазин BalakanEnergy.BG.