Няма нищо по-неприятно от това да инвестираме сериозна сума пари в обзавеждането и обособяването на дома, а не след дълго да видим и първите симптоми на амортизация. Това може да се случи както с ламинирания паркет, така и с всяка една мебел, която сме избрали и закупили. 

Много често се случва да видим новия ламинат подут, а визията на цялото помещение неприятно променена. Това би могло да се дължи на наличието на влага или на попадането на вода между плоскостите. И в двата случая вероятно ще се наложи подмяна на подовото покритие, затова предварително се запознайте с предложенията за ламинирани паркети от CarpetMax.bg и купете онлайн на ниски цени. 

С какви качества се отличава ламинираният паркет

Ламинатът е много предпочитано подово покритие, заради многобройните си положителни качества, които го класират като топ настилка за дома. Неговият монтаж се извършва лесно, не се изисква специална поддръжка, като ако става дума за наистина качествен материал, то тогава можем да говорим и за дългосрочна употреба за в бъдеще. Ламинатът няма база за сравнение с теракота или гранитогреса, защото е изработен от естествени материали и може да се открие в доста дизайнерски и цветови разновидности. 

Защо се подува

Ако ламинираният паркет е подут, то със сигурност става дума за попадане на вода между плоскостите. Това може да е в резултат на наводнение, или на неправилна поддръжка от наша страна. Ако подовото покритие има и лошо качество, то тогава не можем да се надяваме на добри експлоатационни качества или продължителна употреба. Друга вероятна причина да бъде подута облицовката, е недобре изолираната база или неправилно монтираните корнизи. Излагането на прекалено висока температура също може да окаже негативен ефект върху състоянието на ламината. 

Как да се грижим за него правилно

Поръчайте твърда подова настилка от CarpetMax.bg и се грижете за нея по следния начин:

  • Не използвайте абразивни препарати и почистващи средства;
  • Пазете ламината от влага, за да не се сдобие със статута “подут”;
  • Извършете първоначалния монтаж внимателно и редовно инспектирайте състоянието на покритието. Ако то е подуто, открийте източника на проблема. 

Специалистите от магазин CarpetMax отправят своя апел към решилите да купят ламиниран паркет за дома си, да се стараят да го поддържат правилно. Така вместо подут ламинат, ще използвате такъв в идеално състояние, което ще оправдае вложената от Вас сума пари и то напълно.