Апаратното откриване на скрити течове се оказва сред най-предпочитаните от множество домакинства. Конкретните причини за това се дължат на реалистични фактори, които касаят ниските разходи, адекватните и прецизно взети решения както и липсата на каквито и да било мащабни къртачни действия. А къртенето и строителните отломки, които могат да съпроводят появата на теч наистина са неприятни и разходоемки. Иновативно настроените за работа ВиК фирми прилагат доказани методи с използването на високоефективна апаратура, с чиято помощ се установява точната позиция на проблемния теч. Съществуват няколко вида откривателни мероприятия, които се прилагат при течове от невидим тип, но пък с различно естество. В следващите редове ще ви разкажем да тях и така сами можете да си направите извода защо е толкова важно и решаващо да се вземат бързи и ефективни мерки както за откриване така и отстраняване на течове.

Услуги за установяване на скрити течове

Течовете могат да се появят на места, за които дори не подозирате. Оказва се, че професионалните екипи по откриване на течове могат да бъдат наети за фиксиране на аварии в различни места като например:

 • Течове в бани;
 • Аварии в кухни;
 • Повреди на водопроводната инсталация в санитарни и мокри помещения;
 • Диагностициране на теч в басейн;
 • Течове под земята. Обикновено това са аварии на централната водопроводна система, която захранва хиляди домакинства в кварталите на населените места;
 • Откриване на течове в подземни гаражи в жилищни сгради, търговски центрове и други;
 • Течове от парно отопление;
 • Откриване на аварии и течове от покриви;
 • Протичане на инсталации с подово отопление и много други.

Всички тези инсталации и места, при които има водопроводна система или такава, която работи с вода не са застраховани от потенциални аварии. Сами можете да се досетите за мащабите на скритите течове, които определено могат да се окажат тревожен фактор за конструктивността и стабилността на сградите. Ето ви съществени причини, които по никакъв начине не бива да подценявате, а максимално бързо да действате с наемането на фирми за откриване на течове, които разполагат с нужната качествена и прецизна апаратура за установяване местоположението на проблема.

До колко апаратите за откриване на течове са ефективни

Професионалните водопроводчици определят като изключително надеждни иновативните уреди за откриване на течове, които се прилагат за откриване на течове. Аргументите им се базират разбира се, на база техния дългогодишен опит, познания, умения и дори усет. Доказателства за предимствата на апаратите, с чиято помощ се фиксират аварии са следните много съществени факти, които безспорно както бизнеса така и домакинствата е добре да вземат предвид:

 • С апаратното обследване се провеждат както мащабни така и диагностициране на по-малки обекти;
 • Резултата от диагностиката е моментален;
 • Апаратите спомагат за много високо ниво на точност за да се локализира съответната причина за аварийната ситуация;
 • Качество и оперативност;
 • Без усилия и къртачни дейности;
 • Евтина диагностика с висока резултатност.

Малка част от положителните качества на апаратите за дистанционно установяване на наличието на теч са изброените до тук. Характерно за съвременния Вик сектор е това, че все по-често се прилагат новаторски технологични решения, които пестят време и пари.

За да намалите разходите, да намалите къртенето, демонтирането на санитарен фаянс и редица други разрушителни процеси, които биха съпроводили откриването на възникнал теч е добре първо да се запознаете с най-новите методи в сектора за тяхното локализиране. Неясното местоположение на аварията може да се окаже сериозен проблем не само за водопроводчика, но и за сградата. Ролята на термокамера за вода, апаратите с ултразвук, ендоскопите, влагомерите както и всеки друг приложим в сектора апарат е от решаващо значение за отстраняването на възникналите аварии. Независимо дали е нужно за се фиксира теч в дома ви, в офис, в училищния басейн, подземния гараж или друго потенциално застрашено място не подценявайте в никакъв случай способностите на апаратите, които дистанционно и без каквато и да е разруха ще установят причината за нейната поява.