Наличие на мухъл, влага, петна по тавана и стените… тревожни битови неволи, за които нямаме застраховка, че ще ни подминат. В ежедневния си бит едно домакинство се сблъсква с редица неприятности. А течовете, които не са видими и се определят като скрити са сред причинителите на значителни материални щети за домакинствата както и конструктивни проблеми по сградите. Провокирани от факта, че никак не са малко главоболията, които могат да причинят професионалните водопроводчици съветват да се подходи отговорно и да се наемат екипи, които да фиксират мястото на проблема с цел неговото бързо отстраняване.

Проблеми, съпътстващи скритите течове

За да си изясните спецификата и проблематиката на ВиК течовете първо ще изясним проблемите, които те могат да провокират. Целта ни е да насочим вниманието ви към това да осъзнаете необходимостта ок компетентна и квалифицирана намеса, с чиято помощ по най-бързия възможен начин да се локализира аварията и да се отстрани.

Проблемите, предизвикани от скритите течове:

 • Нарушаване конструктивността на сградата;
 • Проблеми с електрическата система;
 • Предпоставка за възникване на сериозни материални щети;
 • Нарушаване работата на водопроводната инсталация;
 • Лошо качество на водата.

Мащабите на авариите, които могат да предизвикат течовете не са за подценяване. Безспорно сред негативите, с които можете да провокирате подобни неприятности и разрушения е наличието на влагата. Когато влагата се натрупва то дори най-здравия стоманобетон трудно ще издържи, а плочките в банята ще започнат да се отлепят и да падат на земята. Силата на влагата се оказва пагубна за стабилността и конструкцията на сградата. Здравословните проблеми, които също могат да се появят определено са последица от появата на мухъл, плесен и високата влажност в помещенията. Ето ви основателни аргументи и причини не само в стари сгради, но и такива от типа ново строителство да следите за симптоматиката, която е присъща за наличието на скрити течове. Бързата реакция и наемането на екип определено ще спести тревоги, неприятности и разходи в особено големи мащаби.

Доказани професионални решения

За ВиК аварии дори децата знаят, че се наемат водопроводчици. За откриване на течове в София обаче има специалисти, които имат пълно основание да се наричат професионалисти. Аматьорските изпълнения от типа на прилагане на къртачни действия са неприемливи от гледна точка на това, че ще се създадат условия за ремонти, които не сте предвидили.

Съвременните водопроводни фирми, които са съсредоточили своята дейност за откриване на течове към иновативните и модерни методики прилагат висококачествена и надеждна апаратура. С просто око няма как да се идентифицира източника на теча. Няма как да водопроводчика да разчита на своя усет и умения, защото дори минимални грешки биха довели до сериозни проблеми. Именно затова при необходимост от коректна и прецизна услуга е препоръчително да се фокусирате върху експерти, които работят с термокамери, ултразвук, влагомери, ендоскопи и други апарати, които намират все по-широка приложимост в борбата с течовете. Модерната апаратура се използва поради някои основни нейни приоритети и положителни качества, които помагат на водопроводчиците да насочат усилията си директно към мястото на проблема:

 • Прецизно и с висока точност идентифициране на мястото на аварията;
 • Бърза диагностика;
 • Обследва се максимално голям периметър;
 • Евтини методики за локация на течовете;
 • Не се изисква специално обучение за използване на апаратите;
 • Уредите са с компактни размери и могат да се ползват при всякакви климатични условия, размери на пространства и т.нат.

От коректността на идентифицирането на аварията зависи бързината на отстраняването ѝ. А това е мотото на всеки доказан водопроводчик – да реши ефективно и качествено проблема с минимални щети за имота ви и разходи, които следва да заплатите. Модернизирането на сектора дава добри и положителни резултати, а това безспорно се оценява от хората, които се нуждаят от професионална услуга. Откриването с апаратура е професионалното решение, което ще ви спести време и пари.