Повечето тръби са скрити в шахти, стени, подове, колони. Това на практика затруднява до известна степен отстраняването на възникнали течове. По принцип водопроводчиците разграничават два типа такива аварии – видими и скрити. А сами можете да се досетите кои от тях се диагностицират бързо и решението, което се прилага е максимално ефективно и експедитивно. За ад останат удовлетворени и домакинствата, които по стечените на обстоятелствата са се сдобили със скрит теч съвременните способи за откриване на течове далеч надхвърлят и най-смелите ви очаквания. Скрития теч е от онези неприятни инциденти, които могат да ни връхлетят, заради които да изпаднем в потребност дори от направата на основен ремонт. Днес ще се опитаме да ви успокоим. За да си върнете спокойствието и комфорта в дома не е нужно да изпадате в паника и да търсите различни решения. Важно е да се обърнете към професионален екип, който да установи точната локация на теча и да предприеме конкретни действия по неговото отстраняване.

Разпознаване на скритите течове

Оказва се, че за много потребители скритите течове са част от ежедневието им. Дори да са се увеличили сметките им за вода те не обръщат внимание на това и установяват за аварията едва след като наводнят съседа от долния етаж или плочките в банята започнат сами да падат. Това можем да определим като безотговорност и неглижиране на явни симптоми, които наистина са твърде крещящи за ад се обърне внимание и да се предприемат адекватни мерки.

Има няколко специфични причини, които могат да ви наведат на мисълта за съществуваща нередност в жилището ви. Ако навреме се обърнете към екип за откриване на течове то със сигурност ще си спестите не малко главоболия и тревоги. Ето ги и тях:

  • Сметките за вода са доста по-различни от обичайните, които плащате. Повишаването на консумацията без реално да има такава е повод за притеснение, че водата изтича някъде;
  • Влага и мухъл. Доста неприятни са тези последици, които могат да се появят в ъглите на мокрите помещения. От влагата се развиват микроорганизми и гъби, които не само са неприятни за хигиената на помещенията, но освен това могат да са причина и за поява на здравословни алегрични реакции;
  • Влага и петна по тавани, стени, под. Това са симптоми, които няма как да пренебрегнете. Факта, че има мокри участъци означава, че сте домакини на скрит теч, чието отстраняване следва да се направи възможно най-скоро.

Не бива да отлагате откриването и ремонта на такива аварии, защото последиците за стабилността на сградата, както и вашата лична безопасност наистина могат да се окажат по-сериозни отколкото предполагате.

Защо се нуждаем от професионални водопроводчици

Течовете могат да бъдат както елементарни така и доста сложни като специфика и последици. Най-важен и решаващ момент се оказва коректното и прецизно откриване. Именно откривателните мероприятия са в основата на това бързо и качествено да се отървете от аварията. От това реално възниква и необходимостта да се наеме професионален екип, чиято роля е не просто да се заеме с подмяната на спуканата тръба, а да локализира точно проблема и съобразно неговата специфика и сложност да предприеме ремонтни действия.

Отговора на въпроса – Защо имаме нужда от професионален водопроводчик, който да открие скрития теч в дома ни има няколко отговора:

  • Специалиста използва иновативни методи за бързо и ефективно откриване;
  • Локализира проблема с точност до 99 %, в случаите, които се прилага апаратно обследване с термокамери, влагомери, ендоскопи  и други;
  • Намалява разходите и евентуалните последващи ремонти;
  • Не се налага специална подготовка за да се открие теч в по-голям район, защото анализирането с апаратура пести време и пари.

Откриването на течове вече не е проблем и не изисква особени умения от страна на водопроводчиците. С подходящите уреди локализирането на теча става бързо и прецизно. Ето ви достатъчно причини да не отлагате ремонтите, а да се свържете с професионалисти.

За да разнообразим тази тежка публикация, наситена с термини и съвети ето още нещо полезно от колегите в Англия: