Да имаш собствен дом е предимство, защото си го обзавеждаш по свой вкус и правиш онова, което сметнеш за добре. Най-масовите жилища, които обитава българина са апартаментите в различните им квадратури и варианти като разпределение. Обзавели сте с луксозни мебели, направили сте перфектния ремонт и тъкмо вече си мислите, че нещата са като в приказка и хоп … съседа от горния етаж ви наводнява. Всъщност картинката е добре позната на повечето от вас, нали! Какво обаче е решението? Започвате да съдите съседа и делата се протакат във времето, отношенията се влошават до краен предел и в крайна сметка основния потърпевш сте вие и новия ви ремонтиран апартамент.

За да не сте лош съсед, като посоченият по – горе можете да погледнете нашите ВиК услиги.

Всъщност все повече домакинства осъзнават факта, че е повече задължително да разполагат със застраховка на апартамент. Става въпрос за така нареченото имуществено застраховане, което на практика е решаващо за вашето собствено спокойствие. Ролята на този вид застраховки е да ви бъде подадена ръка в труден момент. Наистина българина имаше период, в който не пропускаше година без да застрахова апартамента си, но с така наречената инфлация и трайно обедняване все по-рядко започна да мисли за застраховане.

А една застраховка е не просто необходимост. Тя е адекватно решение, с което наистина можете драстично да намалите проблемите си. когато съседа ви наводни, настъпи природно бедствие или други природни промени, които да окажат влияние върху вашата собственост то ето, че наличието на застраховка на апартамента ви се оказва точно навреме сключена. Щетите ще бъдат поети от застрахователя, а вие ще можете да продължите с обичайния си ритъм на живот.

Срещу природата е доста трудно да се борим. Градушки, ураганни ветрове както и редица други екстремни природни катаклизми се оказват особено неприятни дори за собствениците на апартаменти. Счупени стъкла, откъсване на част от фасадата, както повреди по електрическата и водопроводната система също изискват не малко средства за тяхното отстраняване. Ето как с една малка и дори незначителна инвестиция по няколко лева месечно хората успяват да спят спокойно. Защото знаят, че дори да им се случи нещо неприятно и свързано с погиване на част от тяхното имуществено и аварии по апартамента им то ще имат независима финансова система, която да им подаде ръка в труден момент.

Невероятно е колко много от вас сигурно се замислиха за застраховка за апартаментите или къщите си. Не чакайте нещо да се случи, а го посрещнете с гордо вдигната глава, защото вече имате сключена имуществена застраховка за ваша дом, техника и всякакви други вещи.