Немската компания Bosch е сред ветераните в областта на производството на всякакъв вид фина механика и електроника. Създадена през 1886 година в Щутгарт до днес логото на Bosch е символ на високо качество, премиум продукти и комплексни решения в различни направления на бизнеса и бита. Бранда наистина предлага широк спектър от продукти, но днес ще ви занимаем с онези решения за отопление, които са най-популярни към настоящите икономически условия в страната. В търсене на рентабилен, високоефективен и икономичен начин цялостно да отопляваме домовете си то няма как да пропуснем възможността за го направим с газов котел бош. Уредите не само се отличават с високата си ефективност. Само факта, че БОШ е от водещите технологични фирми в света е показателно, че без съмнения и страх можем напълно да се доверим на уреди, които са част от продуктовата гама на немската компания.

Bosch  с цялостни решения за отоплението на бита

При предстоящи ремонтни дейности на дома е важно да се помисли и за по-ефективен метод за отопляване, който да понижи месечните сметки. Изграждането на система с газов котел е една от добрите възможности, които спомагат за защита от тежките студове. Bosch е от производителите на котли на газ, който разполага с над 70 годишен опит в този сегмент, което му отрежда водещо място сред най-предпочитани от клиентите газови котли. Надеждност, безопасност, най-висока енергийно ефективност са показателни за високия ръст а продажбите, които отчитат от немската компания през последните години.

Само за справка ще ви информираме, че от БОШ са считани за най-надеждните производители на:

 • Стенни газови котли;
 • Подови газови котли;
 • Обикновени кондензни газови котли;
 • Котли на твърдо гориво.

Всеки от продуктите се предлага с различна мощност, което позволява неговото инсталиране в система, която да покрие нуждите на съответното домакинство и квадратура на имота. Несравними и идеални както за апартаменти с различна площ така да многофамилни къщи. Удобството на уредите БОШ се дължи и на това, че освен като мощно средство осигуряващо топлинна енергия на цялата отоплителна система се подсигурява и неограничено количество гореща вода а битови нужди. Не случайно експерти определят газовите котли на немската компания като едни от най-гъвкавите решения. Наред с всичките им преимущества повечето от иновативните модели са съвместими за работа и със соларни панели.

Основни предимства

Не случайно популярността на газовите котли БОШ бележи такъв ръст и е обект на широк обществен интерес. След като по цял свят котлите Bosch са сред най-продаваните защо и у нас това да не е тока… Сред основните предимства, които успяват да направят газовите котли бош най-конкурентните са следните техни особености:

 • Икономичен разход на газ;
 • Безупречно тих режим на работа, което е важен показател в случай, че котела ще бъде монтиран в някое от обитаемите от домакинството помещения;
 • Иновативна технология, гарантираща високо качество на уредите;
 • Непрекъснато модернизиране на моделите газови котли, което цели безпрецедентната им безопасност;
 • Елегантен дизайн, адаптиращ се към съвременната концепция на интериора;
 • Вграден сензорен дисплей, която позволява лесно и коректно управление на уредите;
 • Bosch гарантират производство на газови котли с оптимално дълъг живот;
 • Предоставят на клиентите разумна цена;
 • Разполагат с възможност за отопление на сгради с различни квадратури;
 • Не изискват обособяване на котелно помещение, а повечето модели са с опция за монтаж на стена, заради ниското си тегло;
 • Газовите котли БОШ са сред най-рентабилните решения, които отдават много повече енергия, отколкото консумират,

Препоръчително е преди да изберете газов котел да се запознаете с неговите технически характеристики. Ако е трудно за вземете решение съвета на експертите в областта не е излишен и дори би бил повече от необходим за да бъде избора съобразен с вашите нужди.