Все повече домакинства, които използват системи за отопление на цялото си жилище използват алуминиеви радиатори. Не само заради техния модерен и иновативен дизайн, но и от гледна точка на пестене на енергия и максимално усвояване на топлоотдаването този модел радиатори имат невероятни предимства пред останалите на пазара. Обикновено още с изграждането на такива инсталации се предвиждат и се оферират от фирмите извършващи изграждането на инсталацията точно такива алуминиеви радиатори. Не са рядкост обаче и онези домакинства, при които старите чугунени радиатори вече са доста корозирали и наистина се оказват неефективни. Практиката показва, че идеята за използването на ВиК услуги от много битови потребители от София за подмяна на старите радиатори с нови от алуминий стои на дневен ред още в началото на отоплителния сезон.

Съвета на специалистите по монтаж на алуминеви радиоатори София е да се вземат мерки още през лятото, тъй като през есента професионалните екипи са много ангажирани и едва ли ще успеят да ви вмъкнат в графика за монтаж на нови радиатори. Колкото по-рано се заемете с подмяната на чугунените и вече доста корозирали радиатори у дома то толкова по-доволни ще останете от офертата на ВиК услугите, бързината на свършената работа и готовността ви да посрещаните ниските зимни температури.

Предимства на алуминиевите радиатори за отоплението на домакинствата:

  • Вече споменахме техния елегантен дизайн. Вариантите ,които стоят пред потребителите, решили да се възползват навреме от вик услуги София за смяна на старите и монтаж на нови радиатори са за цели и оребрени модели. И в двата случая ефективността от функционирането на радиаторите се оказва изключително приоритетно, тъй като те са модерно решение, което допълва прекрасния интериорен облик в помещенията.
  • Леки и компактни. Ако сложите на кантар един чугунен радиатор  и един алуминиев ще видите, че модела от алуминий е от 8 до 10 пъти по-лек. Именно това ги прави изключително лесни за монтаж дори ако екипа, който сте наели се състои от един човек. Така, че въобще не са за подценяване тези специфични качества на новите модели радиатори, които няма да окажат влияние върху конструкцията на сградата.
  • Алуминиевите радиатори затоплят помещението много по-бързо от чугунените. Материала е изключително добър проводник, което го прави и предпочитан. Спестявате пари и отоплявате бързо помещението, в което са монтирани такъв вид радиатори. Именно това прави алуминиевите по-енергийно ефективни.

За монтаж на нови и висококачествени продукти се доверявайте единствено на специалисти по Вик услуги в София с гарантиран опит и умения.